Tietotekniikka työssä on todella tärkeää. Vuonna 2004 oli käsikirjaus käytössä, kirjaaminen oli todella hankalaa. Tietotekniikka on tuonut suuren avun hoitotyössä, ilman ei pärjäisi. Kehitettävää on vielä aika paljon. Sairaanhoitajan mukaan hän ei pärjäisi työssään ilman tietotekniikkaa. Tietotekniikka on painottunut dokumentointiin, myös lääkäri käyttää tätä. Maailmalla on jossain paikoissa käytössä laitteita joihin potilas pystyy itsekin kirjaamaan tietoa. Tälläistä laitetta ei ole vielä Suomessa käytössä, tähän pitäisi pyrkiä. Tietokoneella myös tilastoidaan sekä käytetään seurantaohjelmia. Ollessa tietokoneella, on tämä pois ajasta jolla potilasta hoidetaan.

Tietokonetta käytetään siis potilastietojen kirjaamiseen, tälle on oma ohjelma. Simppeli käytää, mutta perehdytys tarvitaan. Usein ihmisillä on valmiiksi hyvät tietotekniikka valmiudet. Vanhemmalla väellä ollut hieman ongelmia ohjelman kanssa. Ollut kauan käytössä joten jokainen osaa käyttää sitä. Wordia käytetään aika paljon, joten se pitää hallita, tällä tehdään muistiot. Excelillä hoidetaan hallinnollisia asioita. Perus sairaanhoitajan ei tarvitse osata käyttää sitä muuten kuin lukemalla taulukoita. Käytettän myös muita ohjelmia, johon saa perehdytyksen. Tietokoneen käyttö ylipäätään täytyy hallita, esim. miten hiirtä käytetään. Windowsin käyttö pitää myös osata. Haastateltu sairaanhioitaja osaa käyttää konetta hyvin, koska on kiinnostunut tietokoneista. Taidot eivät ole hänellä parantuneet, muilla sairaanhoitajilla kyllä. Sairaanhoitajan on pakko osata käyttää tietokonetta. Lähtötaso merkitsee oppiiko tietoteknisiä taitoja.

Kehitettävää tietotekniikan osalta on todella paljon. Ipadin käyttö helpottaisi työtä huomattavasti. Kirjaaminen on todella vanhanaikaista. Sama työ mikä tehtiin paperilla, tehdään myös koneelle. Interaktiivisuustta pitää kehittää. Esim. tietokone joka pitäisi muistissa mitä potilaalle on tehty ja kaipaako hän jotain tai onko sairaanhoitaja muistanut tehdä esim. jonkun tutkimuksen. Auttisi todella paljon työssä eikä unohduksia tulisi. Ohjelman pitäisi olla sellainen joka muistuttaisi mitä sairaanhoitajan piti tehdä. Laite olisi kätevä kannettavana. Ohjelmat mitkä nyt ovat käytössä on todella raskaita, vaikea käyttöisiä. Verenpainemittauksissa joudutaan painamaan toistakymmentä hiiren klikkausta ennen kun saadaan tiedot näytölle. Hoidollinen näkökulma on unohtunut täysin. 

Kuhmolan tutkimuksessa kerrotaan, että ATK-välineiden käytön osaaminen on perusosaamista joka pitäisi jokaisen sairaanhoitajan osata. Tietokoneiden hallitsevuus tulee näkymään entistä enemmän potilaiden hoitotyössä. Tämä sama pointti tuli ilmi tehtävässä. Tulevaisuudessa hoitotyö leikkaus- ja anestesiaosastolla teknistyy entisestään, joten tietotekniset taidot korostuvat sairaanhoitajan työssä. Tulevaisuuden sairaanhoitajat seuraavat ja kehittävät hoitotyön laatua ja tekevät tutkimusta esim. tietojärjestelmään kirjatun tiedon avulla sekä hyödyntävät tietojärjestelmästä saatua tietoa. Täysin sama pointti oli annetussa tehtävässä. Tulevaisuudessa sairaanhoitajilta odotetaan positiivista asennetta tekniikan kehittymisen suhteen.  Asiantuntijat arvioivat, että tietotekniikan hyödyntäminen on tärkeää sairaanhoitajalle joka työskentelee leikkaus- ja anestesiaosastolla. Tulevaisuudessa paperiset lomakkeet muuttuvat sähköiseen muotoon. Tässä tarvitaan tietotekniikan tuntemusta. Kummassakin lähteessä, itse tehtävässä haastatellusta sairaanhoitajasta, kuten myös Kuhmolan tutkimuksessa kävi ilmi, että tietotekniikka on todella tärkeää sairaanhoitajan ammatissa. Oikeastaan kummassakin lähteessä korostettiin samoja asioita.