Miten uudet laitteet ja sovellutukset tulevat hoitoyhteisöön? Työnjako ja tietokoneet. Tietokoneiden käytössä ei ole työnjakoa. Joka sairaanhoidon ala kirjaa reporttinsa koneelle. Myös lääkärit tekevät niin. Ennen kotiin lähtöä pitää kirjata mitä on tehnyt. Kansliassa on valtaosa koneista, on myös muutama kiertokärry. Tämän takia voi itse päättää missä työskentelee. Mobiilia tietotyötä ei ole käytössä. Ylihoitajat sekä ylilääkärit voivat katsoa sähköpostit kännykällään. Bioanalyytikkoilla jotka ottavat verinäytteitä, omaavat kännykkä sovelluksen johon tulee pyynnöt keneltä otetaan verinäytteet. Heillä on myös mobiilia tietotekniikkaa käytössä. 

Koneiden käytön kontrolli. Kaikki mitä kirjataan, tilastoidaan. Tästä tiedetään miten potilaita on hoidettu. Osantonhoitajat sekä ylihoitajat tietävät miten kontrollointi tapahtuu. Tietotekniikan avulla kontrolloidaan, että tehdään mitä on pitänyt. Sairaanhoitajia voitaisiin informoida paremmin. Potilaiden hoitosuus on oma ohjelma mitä käytetään. Kontrolloidaan kuinka paljon työtä on tehty. Kontrollointi tapahtuu pääsääntöisesti osaston- sekä ylihoitajan toimesta. On myös vastuuhenkilöitä, esim. potilaan hoitosuudessa. Haastatellun mukaan olisi joskus mukava kellottaa kuinka paljon aikaa menee koneella.

Yhteistyö. Hoitajat opastavat toisia paljon, varsinkin perehdytysvaiheessa. Ohjelmistot ja koneet ovat outoja vasta-alkajille. Opiskelijat myös oma ryhmä ketä kaipaa apua ohjelmistoissa ja koneiden käytössä. Kokeneelle käyttäjälle voi myös tulla ongelma tilanteita. Ohjelmisto päivytyksiä voi myös tulla. Tulostimissa voi myös olla ongelmia. Haastateltu henkilö voimii joskus ATK-apuna, koska harrastaa tietokoneita. Tietokoneista ja ohjelmistoista keskustellaan. Ongelmakohdat ja kömpelöt tavat toteuttaa ohjelma, herättävät negaatiota. Hyvistä puolista ei niinkään keskustella.

Koneista yhteinen harrastus? Hoitajien tietotekniikkakerhoa ei ole. Koulutuksia sovelluksiin on. Jotkut ovat kiinostuneempia tietokoneista kuin jotkut.

9b. tehtävän PDF tiedostoa en saanut auki.